Vise in care iti cad dintii

Scenariul tipic celor mai multor vise cu dinti prezinta dinti care cad in mana ta, care pica unul dupa altul, care cresc stramb sau incep sa se strice. Aceste vise nu doar ca sunt oribile si socante, dar adesea iti lasa o imagine de durata dupa vis. Si deci ce inseamna asta ?

O teorie este aceea ca visele despre dintii tai reflecta starea ta de anxietate in ce priveste aspectul tau si cum altii te percep pe tine. Dintii tai te ajuta sa transmiti o imagine care atrage si joaca un rol important in flirt, indiferent daca acestia sunt albi stralucitori, daca saruta sau gadila. Astfel, asemenea vise pot rezulta dintr-o teama de respingere, impotenta sexuala sau o consecinta a imbatranirii. Pentru a sustine aceasta afirmatie, un studiu despre vise releva faptul ca femeile in menopauza au vise din ce in ce mai dese despre dinti. Acest lucru indica ca visele cu dinti au legatura cu procesul de imbatranire si/sau cu sentimentul de inatractivitate si pierderea feminitatii. Dintii sunt caracteristici foarte importante ale atractivitatii tale si a modului in care te prezinti celorlalti. A-ti pasa de modul cum arati e ceva natural si sanatos.

O alta rationalizare pentru aceste vise cu dinti care iti pica din gura ar putea fi inradacinata in teama de a se face de rusine, de a cadea de prost intr-o anume situatie. Aceste vise sunt o exagerare a ingrijorarilor si a anxietatilor tale. Poate te simit nepregatit pentru o anume sarcina primita. In orice caz, iti vei da seama ca grijile tale nu sunt fondate de cele mai multe ori. Cateodata, ce ti se petrece in mintea ta e mult mai rau decat ceea ce e in realitate.

Dintii sunt folositi pentru a musca, a rupe, a mesteca. Din acest punct de vedere, dintii simbolizeaza putere. Si pierderea dintilor in vis poate veni de la un sentiment de neputinta. Esti lipsit de puteri in vreo situatie actuala? Poate ai dificultati in a te exprima sau in a-ti sustine punctul de vedere. Te simti frustat cand vocea ta nu este ascultata. Ai putea experimenta sentimente de inferioritate sau o lipsa de incredere in tine in diverse situatii sau chiar in relatia din viata ta. Acest vis poate fi un indiciu ca trebuie sa fii mult mai sigur pe tine si sa ai incredere in importanta lucrurilor pe care le ai de zis.

Din timpuri stravechi, se credea ca visand ca nu ai dinti reprezinta malnutritie sau o dieta proasta. Acest lucru ar putea ramane valabil si aplicabil pentru cativa dintre cei care viseaza.

Alte interpretari

O interpretare din punct de vedere al Scripturii, dinti stricati sau caderea dintilor indica ca tu iti pui credinta, increderea in ceea ce gandeste omul mai degraba decat in cuvantul lui Dumnezeu.

Biblia spune ca Dumnezeu vorbeste o data, de doua ori intr-un vis sau o viziune in scopul de a ascunde mandria de noi, de a ne tine departe de focurile gheenei, de a ne deschide urechile( spiritual) si de a ne instrui si corecta.

Multe culturi, incluzand cea spaniola si greceasca, cred ca atunci cand visezi despre dinti pierduti, ciupiti, dinti cazand, stricati, atunci cineva apropiat tie sau din familie e foarte bolnav sau aproape de moarte.

Daca ar fi sa ne luam dupa chinezi, ei cred ca daca visezi ca iti cad dinti, acest lucru se datoreaza faptului ca spui munciuni. A mai fost vehiculat si faptul ca visul in care iti pica dintele simbolizeaza bani. Acest lucru e bazat pe povestea Zanei Maseluta. Daca iti pierzi un dinte si il lasi sub perna, Zana Maseluta il va lua si iti va pune banuti sub perna.